Tutkimus: Tällaiset ovat täydellisen rinnan mittasuhteet

Vogue Italia kertoo nettisivuillaan lontoolaisen plastiikkakirurgisen klinikan tekemästä tutkimuksesta, joka selvitti millainen on mielikuva täydellisistä rinnoista.

Tulos voi yllättää, mikäli odotit ihmisten ihailevan pyöreitä ja isoja maitorauhasia. Himoituin rinnanmuoto ei nimittäin ollut enää pallomainen ja kookas, vaan luonnollinen ja pisaran muotoinen.

Italian Vogue kertoo täydellisen rinnan muodon olleen pitkään sama kuin matalan maljamaisella lasilla, josta samppanjaa tavattiin siemailla ennen pitkulaisia skumppalaseja. Legendan mukaan lasin muoto on peräisin aikansa kauneusikoneiden, Maria Antoinetten ja madame Pompadourin, povesta.

Vanhan ajan samppanjalasi, jonka mittasuhteet vastaavat perinteistä käsitystä täydellisestä rinnasta.

Enää samat ihanteet eivät päde, vaan pienten ja pallomaisten tai isojen ja muhkeiden rintojen sijaan kaikkein kauneimpina pidetään nykyisin mitoiltaan luonnollisia, pisaramaisen muotoisia avuja. Lontoolaisen plastiikkakirurgisen klinikan, Cadogan Clinicin, tekemään tutkimukseen vastasi 1315 30-50-vuotiasta naista ja miestä sekä 53 alan asiantuntijaa. He arvioivat lukuisia kuvia eri muotoisista ja kokoisista rinnoista, ja tulokset esiteltiin Plastic and Reconstructive Surgery-julkaisussa. Kaikkein viehättävimpinä pidettiin aavistuksen verran pisaranmuotoisia rintoja, joissa rinnan tilavuudesta 55 prosenttia painottui rinnan alaosaan.

Miehet olivat mielipiteissään naisia yhteinäisempiä, sillä ikään katsomatta he hyljeksivät liioitellun täyteläisiä, isokokoisia ja pyöreitä rintoja. Sen sijaan tutkimukseen vastanneista yli 40-vuotiaista naisista 76 prosenttia haaveili täyteläisyydestä myös rinnan yläosassa.

Vogue Italia kirjoittaa Crazy Horse -kabareen tanssijoiden rintojen edustavan nykysisin täydellisenä pidettyä rinnan mallia.

Lähde Vogue.it

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja