Mainos

Tutkimus: Suomalaiset syövät elääkseen

Kaikista ruuanlaittajista enemmistö arvostaa sitä, että ruualla lähtee nälkä.

Suomalaissa keittiöissä kokkaa viisi erilaista ruuanlaittajatyyppiä. Perinteisten kotikokkien lisäksi keittiöissä häärää kokeilevia kotikokkeja, moderneja ruokamatkailijoita, hyvän ruuan ystäviä sekä niitä, jotka syövät elääkseen.

Tiedot selviävät tuoreesta ruuanlaittoa ja elintarvikkeiden ostamista selvittäneestä tutkimuksesta, jonka Aikakauslehtien Liitolle toteutti TNS Gallup.

Eniten suomalaisissa on niin sanottuja syö elääkseen -tyyppejä, joita on 21 prosenttia kaikista ruuanlaittajista. Heistä suurin osa on miehiä ja he arvostavat sitä, että ruualla lähtee nälkä.

Muiden tyyppien osuudet kaikista ruuanlaittajista ovat miltei yhtä suuret. Kokeilevia kotikokkeja ja hyvän ruuan ystäviä on kumpiakin 19 prosenttia. Perinteisiä kotikokkeja ja moderneja ruokamatkailijoita on molempia 18 prosenttia.

Molemmissa kotikokkiryhmissä valtaosa on pienituloisia ja naisia. Perinteiset kotikokit eivät halua eksoottisia makuja, eikä mainonta vaikuta heihin. Kokeilevat sen sijaan ovat avoimempia uusille resepteille ja tuotteille. Kotikokit ovat suurilta osin yli 35-vuotiaita.

Hyvän ruuan ystävät on useimmiten 12-44-vuotiaita. Heistä 59 prosenttia on miehiä. Tyypillistä näille heräteostajille on asunto pääkaupunkiseudulla, ulkona syönti ja omat tai vanhempien isot tulot.

Modernit ruokamatkailijat asuvat pääkaupunkiseudulla asuvia ja ovat toimihenkilöitä tai johtavassa asemassa. Ruokamatkailijat kokeilevat uutuuksia ja pitävät maustetusta ruuasta. Modernit ruokamatkailijat ovat useimmiten 35-64-vuotiaita naisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.