Mainos

Tutkimus: Suomalaiset myönteisiä kehitystyölle

Suomalaisten mielestä parhaat tavat lisätä kehitystyön rahoitusta ovat mm. kansalaiskeräykset ja valtion muiden menojen leikkaaminen.

Suomalaiset suhtautuvat edelleen myönteisesti kehitystyöhön.

Taloustutkimuksen tekemän uuden mielipidetiedustelun mukaan 86 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä joko melko tai erittäin tärkeänä.

Lisäksi vastaajista 85 prosenttia oli joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä väittämästä, että kehitystyö lisää kansainvälistä turvallisuutta.

Suomalaiset tuntevat hyvin kehitystyömäärärahojen nykyisen tason. Kaksi kolmasosaa vastaajista sijoitti avun 0,3 - 0,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta, mikä sijoittuu vuosina 2004 ja 2005 toteutuneiden apulukujen tuntumaan.

YK:n suositus on, että vauraat maat antaisivat 0,7 prosenttia bruttokansantulostaan kehitysyhteistyöhön. Yli kolme neljäsosaa kyselyyn osallistuneista suomalaisista pitää prosenttimääräistä suositusta tarpeellisena.

Kehitysyhteistyövarojen kasvun rahoittamisen vaihtoehtoina pidetään kansalaiskeräyksiä ja muita lahjoituksia sekä valtion muiden menojen leikkaamista.

Kehitysyhteistyön ensisijaisina kohteina pidettiin luonnonkatastrofeista kärsineitä alueita, Afrikan maita ja pitkittyneistä kriiseistä kärsineitä alueita. Apua haluttaisiin suunnata etenkin terveydenhuoltoon ja väestökysymyksiin, opetukseen, vesihuoltoon sekä ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämiseen.

Tutkimus toteutettiin ulkoasiainministeriön toimeksiannosta touko-kesäkuussa. Tutkimusta varten haastateltiin noin tuhatta suomalaista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.