Mainos

Tutkimus: suomalaiset eivät tue Natoa

MTV3:n teettämän tutkimuksen mukaan vain joka neljäs suomalainen pitää Naton toimintaa Balkanilla onnistuneena.

Kolme neljäsosaa suomalaisista pitää Naton toimintaa Balkanilla epäonnistuneena. Vain joka neljäs haluaa maajoukot paikalle - miehet tosin toivovat maavoimien käyttöä selvästi naisia hanakammin. Tiedot perustuvat Research Internationalin MTV3:n uutisille tekemään mielipidetutkimukseen.

Naton pommitukset eivät ole vakuuttaneet suomalaisia. Kysyimme "onko Naton toiminta Balkanilla ollut mielestänne onnistunutta?" Enemmistö vastasi ei. Vain 13 prosenttia suomalaisista pitää Naton toimintaa onnistuneena.

Myönteisimmin Naton toimiin suhtautuvat nuoret ja miehet. Heistä joka viides pitää Balkanin operaatiota onnistuneena. Kielteisimpiä ovat naiset. Heistä vain seitsemän prosenttia näkee Naton toimet onnistuneina. Myös yli viisikymmentävuotiaat ovat kriittisiä.

"Mikä olisi tehokkain tapa saada ratkaisu Balkanilla aikaan?"

Suomalaisista yli puolet kannattaa neuvotteluja. Joka neljäs tahtoo tukea ilmapommituksia myös maajoukoilla. Tässä kysymyksessä miesten ja naisten mielipiteet repeävät selvästi. Naisista seitsemän kymmenestä tahtoo neuvotteluja ja vain hieman yli kymmenesosa maajoukkoja.

Miehistä neuvotteluihin turvautuisi neljäkymmentä prosenttia - maavoimien esiinmarssia toivoo lähes yhtä suuri joukko. Iäkkäämmät ovat tosin neuvotteluhaluisempia. Tutkimukseen haastateltiin lähes viittäsataa ihmistä. Virhemarginaali on +/- 3 prosenttiyksikköä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.