Tutkimus: Suklaa vähentää aivoverenkiertohäiriön riskiä

Yli 33 000:ta naista seurannut ruotsalainen tutkimus puoltaa suklaalla herkuttelua. Suklaan säännöllinen syöminen näyttää alentavan riskiä aivoverenkiertohäiriöön.

– Tutkimus antaa lisätukea pienempien tutkimusten havainnoille. Suklaan säännöllinen kulutus kohtuullisissa määrin voi suojata aivoverenkiertohäiriön syntyä vastaan, sanoi Karoliinisen instituutin tutkija Susannan Larsson Upsala NyaTidning -lehdelle.

Keski-ikäisten ja vanhempien naisten ruokailutottumuksia tutkittiin 1990-luvun lopulla yksityiskohtaisilla kyselykaavakkeilla. Reilun kymmenen vuoden seurantajakson aikana 1549 naista sairastui jonkintyyppiseen aivoverenkiertohäiriöön, useimmiten aivoinfarktiin.

Eniten suklaata syöneellä viidenneksellä riski oli noin 20 prosenttia pienempi. Tässä ryhmässä naiset söivät suklaata keskimäärin 66 grammaa viikossa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat