Tutkimus: Seksikäs nainen tyhmentää miestä

Naisen seksikkyys saa miehen unohtamaan juuri kuulemansa informaation.

Tutkimuksen mukaan seksikäs naisuutisankkuri ei saa viestiään perille, mikäli uutisia katsoo mies. Varsinkin jenkkilässä moni uutisia lukeva nainen puetaan tarkoituksella viehättävästi. Tämä ei kuitenkaan saa miehiä muistamaan uutisia paremmin, kertoo miller-mccune.com.

Maria Elizabeth Grabe ja Lelia Samson Indianan yliopistosta loivat kaksi lyhyttä uutislähetystä, joissa esiintyi sama 24-vuotias nainen. Uutisten toisessa versiossa uutisankkurilla oli yllään kireä paita ja hame, joka korosti hänen lanteitaan. Ankkurilla oli myös kirkkaanpunaista huulipunaa ja kaulakoru. Toisessa uutislähetyksessä uutistenlukija oli puettu löysään paitaan ja hameeseen; huulipuna ja koru jätettiin pois.

Ankkuri kertoi paikallisuutisia ja häntä kuvattiin niin, että myös lantio ja reisien yläosa jäi näkyviin. 400 henkeä osallistui uutislähetysten katsomiseen, ja vastasi katselun jälkeen kysymyksiin uutisankkurin pukeutumisesta ja uutisten sisällöstä.

Yllättäen miehet muistivat huomattavan paljon enemmän uutissisältöä lähetyksestä, jossa uutisankkuri oli puettu vaatimattomammin. Naisilla vaikutus oli päinvastainen ja lievempi: he muistivat enemmän uutisia seksikkään ankkurin lähetyksestä.

Tutkimuksen mukaan seksuaalinen vetovoima vie miehen huomion pois uutisten sisällöstä. Miehen aivot suosivat visuaalisia prosesseja verbaalisten sijaan, joten uutisotsikoiden sijaan uroksen mieleen jää uutisankkurin ulkonäkö.

AVA

Lähde: Miller-mccune.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja