Mainos

Tutkimus: Särkylääke voi heikentää masennuslääkkeen tehoa

Aspirin ja muut tulehduskipulääkkeet saattavat heikentää masennuslääkkeiden tehoa.

New Yorkin yliopiston tutkijat testasivat hiirillä tunnetuimpien masennuslääkkeiden, kuten Prozacin, Paxilin ja Lexapron toimintaa kun eläimille annettiin samaan aikaan tulehduskipulääkkeitä. Tulokset paljastivat, että tulehduskipulääkkeet, kuten Ibuprofen, kumosivat osittain masennuslääkkeen vaikutusta.

Tutkijoiden tulokset vahvistavat jo aikaisemmin tehtyjä huomioita.Yhdysvalloissa toteutettiin maan suurin masennuslääketutkimus vuonna 2006. Siihen osallistui yli 4000 ihmistä, jotka olivat käyttäneet masennuslääkkeitä yli seitsemän vuotta.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että 54 prosenttia niistä kokeeseen osallistuneista, jotka eivät käyttäneet tulehduskipulääkkeitä saivat masennuslääkkeestä apua, kun taas kipulääkitystä masennuslääkkeen ohessa käyttävistä vain 40 prosenttia koki hyötyvänsä masennuslääkkeestä.

Tutkijat huomauttavat, että tulosten syy-seuraus -yhteys ei ole vielä selvä. Mielenkiintoiseksi tutkimustuloksen tekee se, että joidenkin vähemmän käytettyjen, trisyklisten masennuslääkkeiden tehon on todettu puolestaan jopa paranevan tulehduskipulääkkeiden samanaikaisessa käytössä

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.