Mainos

Tutkimus: Saatamme kaikki olla kotoisin Marsista

Uuden tutkimuksen mukaan Maapallon elämä saikin alkunsa naapuriplaneetta Marsissa.

Extremetech sivustolla todetaan, että mikäli tutkimus pitää paikkansa, niin tämä tarkoittaisi sitä, että olemme kaikki marsilaisia.

Uutta tutkimusta esiteltiin vuotuisessa Goldschmidt-konferenssissa Firenzessä. Tutkimuksessa todetaan, että on olemassa vakuuttavaa todistusaineistoa, jonka mukaan elämä saapui Maahan Marsista peräisin olevan meteoriitin mukana. Meteoriitin mukana oletetaan olleen yksinkertaisia organismeja.

Saman tutkimuksen mukaan muinaisen Maan pinta yli 3,5 miljardia vuotta sitten olisi ollut liian karu elämän palikoiden syntymiselle.

Tutkija Steven Benner Westheimerin tiede- ja teknologiainstituutista Floridasta kertoo, että elämän palikoiden synty olisi ollut muinaisella maapallolla mahdotonta kun taas olosuhteet Marsissa olivat tuolloin juuri oikeanlaiset. Tutkimuksen mukaan elämän olikin saavuttava Maahan juuri Marsista.

Extremetech sivustolla pohditaan, että jos teoria pitää paikkansa, niin se herättää mielenkiintoisen kysymyksen: Jos elämä sai alkunsa Marsissa, niin missä se on nyt? Mars on menettänyt ilmakehänsä ja pinnalla olleen vetensä jo aikoja sitten. Sivustolla kuitenkin pohditaan, että merkkejä elämästä saattaa silti olla löydettävissä Marsista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.