Mainos

Tutkimus: Säännöllinen shoppailu pidentää ikää?

Onko tässä syy naisten pidempään elinajanodotteeseen? Tuoreen tutkimuksen mukaan runsas ostoksilla käynti on hyväksi terveydelle.

Moni shoppailee suruunsa ja tuoreen tutkimuksen mukaan se onkin hyväksi terveydelle.

Journal of Epidemiology and Community Healt -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa, että päivittäin ostoksilla käyvät ihmiset elävät pidempään kuin harvemmin shoppailevat. Tutkimustulokset jopa väittävät, että kaupoissa ravaamisen pitkäaikaisvaikutukset ovat paremmat kuin kuntosalilla käymisen.

– Muihin liikunnallisiin ajanvietteisiin verrattuna shoppailu vaatii vähemmän itsensä motivoimista ja liikkeiden harjoittelua, mikä tekee siitä säännöllisen ja helpon muodon liikkumiselle, tutkimustuloksissa kerrotaan.

Eniten säännöllinen shoppailu hyödytti vanhempia miehiä, jotka pääsivät samoihin terveysvaikutuksiin saman ikäisten naisten kanssa pienemmällä ostoksilla käymisellä.

Tutkimukseen haastateltiin lähes 1 850 yli 65-vuotiasta kotona asuvaa, ilman laitosapua elävää taiwanilaista.

Aluksi selvitettiin, kuinka usein haastateltava kertoi käyvänsä ostoksilla, jonka jälkeen yksilön ominaisuuksia, kuten ikää, sukupuolta ja terveydentilaa verrattiin kansallisiin kuolintilastoihin vuosilta 1999–2008.

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.