Mainos

Tutkimus: Runsaasti holokaustin uhrien omaisuutta palauttamatta

Yhdysvaltalaisen taloustieteilijän tekemä tuore tutkimus kertoo omaisuuden palauttamisen olevan vaikeaa, koska dokumentit tuhoutuivat holokaustin aikana.

Holokaustin juutalaisuhreilta varastettua omaisuutta on edelleen palauttamatta jopa 175 miljoonaa dollaria, kertoo tuore tutkimus. Nykyrahassa ainakin 115-175 miljoonan dollarin arvosta omaisuutta on palauttamatta huolimatta lukuisista kansainvälisistä sopimuksista ja lupauksista, joita maat tekivät toisen maailmansodan aikana ja heti sen jälkeen, tutkimuksessa sanotaan.

Omaisuuden palauttaminen on vaikeaa, koska monet holokaustista selvinneet menettivät myös kaikki dokumentit, jotka olisivat todistaneet heidän omistusoikeutensa. Natsit myös pakottivat usein juutalaiset myymään kaiken omistamansa pilkkahintaan.

Sodan päätyttyä venäläiset takavarikoivat suuren määrän Euroopan juutalaisille kuuluneita osakkeita ja arvopapereita Berliinin Reichsbankista. Tutkimuksen on tehnyt taloustieteilijä Sidney Zabludoff israelilaiselle Jewish Political Studies Review -julkaisulle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.