Tutkimus: Roskaruoka aiheuttaa kolmanneksen sydänkohtauksista

Rasvaiset ruuat, suolaiset naksut ja liha aiheuttavat liki 35 prosenttia kaikista maailman sydänkohtauksista, paljastaa maanantaina julkaistu tutkimus.

Yhteensä 52 maassa tehty amerikkalaistutkimus osoitti, että "länsimaista" lihaan, muniin ja roskaruokaan perustuvaa ruokavaliota noudattavilla on huomattavasti suurempi riski saada sydänkohtaus kuin niillä, jotka syövät enemmän hedelmiä ja vihanneksia.

Tulokset tukevat aikaisempia tutkimuksia, joiden mukaan roskaruoka ja eläinrasvat voivat aiheuttaa sydänsairauksia ja erityisesti sydänkohtauksia. Tällaista ruokaa syövien riski saada sydänkohtaus on tutkimuksen mukaan 35 prosenttia muita suurempi.

Luopuminen lihan syönnistä ja siirtyminen esimerkiksi tofuun ei tee ruokavaliosta kokonaan sydänystävällistä, sillä tofussa on runsaasti natriumia, joka voi nostaa verenpainetta ja kasvattaa sydänkohtausriskiä.

Tutkimusta varten haastateltiin yli 16000 potilasta. Heistä liki 6000 oli juuri saanut ensimmäisen sydänkohtauksensa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat