Mainos

Tutkimus: Rintaleikkauksista usein ongelmia

Ensi kuun alussa julkaistavan tutkimuksen mukaan noin kolmasosa kosmeettisissa rintaimplanttileikkauksissa käyneistä naisista kokee ongelmia leikkauksen jälkeen. Uudelleen leikkauspöydälle päätyy joka viides naispotilas.

Suomalaisten, amerikkalaisten ja tanskalaisten tutkijoiden yhteistyönä tehty tutkimus koskee kosmeettisten rintaimplanttikirurgian komplikaatioiden esiintyvyyttä sekä niiden vaatimia hoitotoimenpiteistä. Tutkimuksessa leikkauksen jälkeisiä rintojen alueen paikallisia ongelmia oli todettu 36 prosentilla naisista. Yleisin komplikaatio eli implantin kapseloituminen, oli diagnosoitu noin 17 prosentilla naisista. Tutkimuksessa mukana olleista 26 prosenttia oli tarvinnut eriasteisia hoitotoimenpiteitä ja hieman yli 20 prosenttia oli käynyt vähintään yhdessä uusintaleikkauksessa kymmenen vuoden seurantajakson aikana.

Suurin osa tyytyväisiä leikkauksen lopputulokseen

Lisävarustusta rintoihin hankkineista naisista lähes 90 prosenttia vakuutti olevansa tyytyväisiä leikkauksen lopputulokseen. Suurin osa kiisti myös katuvansa leikkauspäätöstään. Kuitenkin vain 40 prosenttia naisista oli kokenut toimenpidettä edeltävän rintaimplanttien terveysvaikutuksiin liittyvän informaation riittävänä.

Tutkijoiden mukaan implanttia ympäröivän sidekudoskapselin arpeutuminen on edelleen merkittävin rintaimplanttileikkauksiin liittyvä ongelma. Tutkijat korostavat lisäksi, että lääkärin on annettava entistä enemmän tietoa leikkausta suunnittelevalle naiselle.

Tampereen yliopiston terveystieteen laitoksen toteuttamassa tutkimuksessa oli mukana liki 700 Suomessa vuosina 1968-2002 kosmeettisista syistä implantit hankkinutta naista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.