Tutkimus ratkaisi ikuisuuskysymyksen: Näin pääset yli kiukkukohtauksesta

Joskus tuntuu siltä, että koko maailma kaatuu niskaan ja suututtaa niin vietävästi. heikolla hetkellä kuumia tunteita tulee usein purettua läheisiin. Tuore tutkimus selvitti, kuinka kiukkukohtauksesta pääsee yli – riitelemättä.

Psychological Science -lehden tutkimuksessa selvisi, kuinka äkillisestä kiukkukohtauksesta pääsee pikimmiten eroon. Tutkimuksen tulos on ällistyttävä: murheiden kirjoittaminen ylös nimittäin todella auttaa.

Tutkimuksessa selvisi, että huonon tuulen puuskasta pääsee parhaiten eroon kirjoittamalla sillä hetkellä vaivaavat asiat yksinkertaisesti ylös ja heittämällä lapun pois. Tutkimustulos on ällistyttävän yksinkertainen, mutta tutkijat eivät ole tuloksesta ihmeissään.

– Joskus ne kaikkien yksinkertaisimmat asiat ovat niitä toimivimpia, tutkimukseen osallistunut Ohio State Universityn professori Richard Petty muistuttaa.

Sen sijaan, että heittäytyisi ensi kerralla kiukustuneena riitelemään läheistensä kanssa, voikin kokeilla tutkimukseen luottaen, toimiiko yksinkertainen kikka todella. Jää nähtäväksi, säästääkö tutkimustulos tulevaisuudessa jopa avioliittoja.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja