Mainos

Tutkimus: Portugalilaiset liikkuvat eurooppalaisista vähiten

Espanjalaisen yliopiston tutkimus paljastaa karun totuuden, jonka mukaan portugalilaiset ovat EU:n laiskinta kansaa ja ruotsalaiset aktiivisimpia ja terveimpiä.

Viidessätoista EU-maassa toteutettu tutkimus paljastaa, että jopa 88 prosenttia portugalilaisista viettää vapaa-aikaansa löhöämällä tv:n äärellä, kun taas noin 60 prosenttia ruotsalaisista suuntaa kuntoilun pariin.

Espanjalaisen Navarran yliopiston tutkimus vahvistaa vallalla olevaa yleistä mielikuvaa, jonka mukaan eteläeurooppalaiset ja Välimeren ihmiset istuskelevat mieluiten vapaa-aikanaan kaikessa rauhassa tekemättä mitään erityistä. Pohjoismaalaisia pidetään paljon aktiivisempina, sillä he kokevat hauskana vapaa-ajan viettona vauhdikkaanmenon, vaikkapa hikisen juoksulenkin.

Laiskana köllöttely on yleistä myös mm. Belgiassa, Espanjassa ja Saksassa. Sen todistaa laiskotteluprosentti, joka on näissä maissa yli 70 prosentin luokkaa.

Terveimmät ja energisimmät ihmiset löytyvät yllättäen Irlannista, missä laiskottelijoita on vain 44 prosenttia kansasta. Myös Itävallassa ja Suomessa ymmärretään hikilenkin, hiihdon tai sauvakävelyn päälle; laiskottelijoita on Itävallassa vain 47 ja Suomessa hieman enemmän, 49 prosenttia, kansalaisista.

- Tutkimus osoittaa selvästi, että ylipainoiset, tupakoivat ja vähemmän koulutetut ihmiset ovat nihkeimpiä ottamaan osaa liikunnan iloon. Liikunnan vähäisyys johtaa vakaviin terveysriskeihin, sanoo yksi espanjalaistutkijoista.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.