Mainos

Tutkimus: Pörssiosakkeet kiinnostavat

Pankkitalletus on jatkossakin suomalaisten yleisin säästömuoto, mutta myös pörssiosakkeet kiinnostavat suomalaisia. Tästä kertoo kotitalouksien säästämistä ja luotonkäyttöä selvittävä tutkimus, Suomen Pankkiyhdistys sanoo.

Pankkiyhdistyksen mukaan 18 prosenttia niistä haastatelluista, jotka aikovat seuraavan vuoden aikana säästää tai sijoittaa, aikoo ostaa pörssiosakkeita. Seuraavaksi suosituin sijoitusmuoto ovat sijoitusrahastot 13 prosentin osuudella.

-Kun verrataan suomalaisten sijoitusaikeita siihen, missä rahat nyt ovat, merkittävimmät suhteellista osuuttaan kasvattavat muodot ovat sijoitusrahastot sekä pörssiosakkeet, yhdistys kertoo tutkimuksensa tuloksista.

Pankkiyhdistyksen mukaan suomalaiset korostavat tuottoa sijoituskohteen valintakriteerinä aiempaa voimakkaammin. Tuotto sekä turvallisuus ovat tärkeitä kriteerejä, kun suomalainen valitsee säästämis- tai sijoituskohdetta.

Vastaajista, jotka aikovat tallettaa tai sijoittaa, noin 90 prosentin mielestä turvallisuudella ja tuotolla on merkitystä paljon tai jonkin verran kohdetta valittaessa.

Kaikkiaan 13 prosenttia tutkimuksen vastaajista aikoo ottaa luottoa seuraavien 12 kuukauden aikana. Vuosi sitten talouskohtaisesti kysyttäessä 19 prosenttia talouksista aikoi ottaa luottoa, Pankkiyhdistys huomauttaa.

Tutkimusta varten haastateltiin 2554 henkilöä eri puolilla maata. MDC RISC International haastatteli vastaajia viime vuoden marraskuun ja kuluvan vuoden tammikuun välisenä aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.