Tutkimus: Pikkupojat- ja tytöt valmiita vaarantamaan terveytensä ulkonäön takia

Puolet tytöistä ja kolmannes pojista ovat valmiita äärimmäisiin toimiin päästäkseen unelmamittoihinsa, uusi kyselytutkimus osoittaa.

Hyväntekeväisyysjärjestö Central YMCA:n tekemän kyselytutkimuksen mukaan nuoret tytöt ja pojat ovat valmiita vaarantamaan jopa terveytensä näyttääkseen hyvältä, Daily Mail uutisoi.

Yksi kymmenestä pojasta olisi valmis ottamaan steroideja näyttääkseen lihaksikkaammalta ja yksi kahdeksasta tytöstä olisi valmis nauttimaan laihdutuslääkkeitä tai laksatiiveja näyttääkseen hoikemmalta.

Kyselytutkimukseen osallistui 810 nuorta 11–16-vuotiasta. Yli puolet tytöistä ja kolmannes pojista kertoi vertailevansa vartaloaan televisiosta tuttujen ihmisten vartaloihin ja neljännes tytöistä ja pojista paljasti olevansa valmis kosmeettiseen kirurgiaan saavuttaakseen ihanneulkonäkönsä.

– Nuoret ihmiset vaikuttavat olevan yhä epävarmempia ulkonäöstään ja vartalokuvastaan. On kasvava trendi hakea nopeita ratkaisuja, jotka voivat vahingoittaa terveyttä, UMCA:n toimitusjohtaja Rosi Prescott kertoo.

Ennen vain tyttöjä koskeneet ongelmat ovat nykyään yleisiä myös pojilla. Vääristyneen kehonkuvan taustalla ovat usein ylimitoitetut paineet. Kuvankäsittelyohjelmilla muokattuihin vartaloihin ei todellisuudessa kukaan pääse, mutta ihmiset ovat paineita monelta suunnalta.

– Jopa seitsemänvuotiaita lapsia on viety sairaalaan anoreksian takia, Prescott kertoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock/Aleksandr Markin

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja