Mainos

Tutkimus: Pallomeressä huimasti bakteereja

Tuoreen tutkimuksen mukaan lasten suosikkileikkipaikka pallomeri on todellinen bakteerien pesä.

Tuoreessa norjalaistutkimuksessa tavaratalojen pallomeristä löytyi 40 kertaa enemmän bakteereja kuin kahvilan lattialta. Tanskalainen mikrobiologian professori Hans Jörgen Kosmos kertoi Tanskan radiossa, että pallomeri voi olla oikea virus- ja bakteeripommi.

Esimerkiksi tavallinen flunssa leviää tehokkaasti, sillä virus elää pitkään pallon muovipinnalla. Professori lähettäisi lapset käsienpesulle pallomerisukelluksen jälkeen. Vanhempia hän kehottaa selvittämään, kuinka pallojen puhtaudesta huolehditaan.

Hesburger-hampurilaisketjun sisäisen siivousyrityksen Burgercleanin toimitusjohtaja Anneli Kallinen kertoo, että Hesburgerin pallot pestään tarpeen mukaan pallonpesukoneessa Kaarinan keskusvarastolla.

Niissä Hesburger-ravintoloissa, missä pallomeri on kovassa käytössä, pallot joutuvat koneeseen joka toinen kuukausi. Muiden Hesburgerien pallot pestään keskimäärin pari kertaa vuodessa.

-Sellaistakin sattuu, että joku lapsi pissaa tai oksentaa pallomereen heti pesun jälkeisenä päivänä. Sitten pallot on vain pestävä uudelleen, naurahtaa Kallinen.

Viking Linesta kerrottiin, että laivojen pallot pestään muutaman kerran kuussa, tarvittaessa useamminkin. Pallot pestään Ruotsissa. Ikea puolestaan pesee pallomeripallot vähintään kerran kuussa omassa koneessaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.