Mainos

Tutkimus: Palestiinalaisten lapsiuhrien määrä nousee

Tuoreen tutkimuksen mukaan Israelin sotilaiden surmaaminen palestiinalaisten lasten ja nuorten määrä on noussut merkittävästi viime aikoina.

Uutistoimisto AP:n kokoamien tietojen mukaan sotilaat tappoivat viime vuonna 115 aseistautumatonta palestiinalaislasta sekä -nuorta. Surmansa saaneiden alaikäisten määrä nousi noin puolella vuodesta 2001.

Palestiinalaisten äärijärjestöjen itsemurhaiskuissa ja muissa hyökkäyksissä kuoli viime vuonna puolestaan 36 israelilaista lasta.

AP:n mukaan Israel ei näytä pystyvän tukahduttamaan palestiinalaisten kansannousua ilman siviiliuhreja. Suurin osa ammutuista lapsista oli ollut heittelemässä kiviä tai joutui vahingossa keskelle taistelua.

Armeijaa arvostellaan epäselvistä käskyistä

Israelilaiset ihmisoikeusryhmät moittivat maan sotilasjohtoa siitä, että Länsirannan ja Gazan alueen tiesuluilla päivystäville joukoille annetut käskyt ovat epämääräisiä ja liian herkästä liipasinsormesta ei rangaista. Arvostelijoiden mukaan laiminlyönteihin syyllistyneet pääsevät yleensä kuin koira veräjästä.

Palestiinalaishallinnon mukaan pääministeri Ariel Sharonin oikeistohallitus pyrkii tietoisesti herättämään pelkoa palestiinalaisten keskuudessa ja tekee hyvin vähän tai ei mitään palestiinalaissiviilien suojelemiseksi. Palestiinalaisneuvottelija Saeb Erekat sanoi pitävänsä tilannetta hälyttävänä ja vaati, että kansainvälisen yhteisön pitäisi ryhtyä toimiin viattomien verenvuodatuksen lopettamiseksi.

Israelin ja palestiinalaisten väkivaltaisuuksissa on kuollut yli 2000 palestiinalaista ja yli 700 israelilaista sen jälkeen, kun toinen intifada alkoi syyskuussa 2000. Tänä aikana kuolleiden palestiinalaisten lasten määräksi lasketaan 275 ja israelilaisten 72.

Lisäksi raskaana olevat palestiinalaisnaiset joutuvat kärsimään Israelin kovista otteista tiesuluilla. Israelilainen kidutuksen vastainen komitea arvioi, että ainakin 17 vauvaa on kuollut kuluneiden kahden vuoden aikana, kun synnytykseen valmistautuneet naiset eivät päässeet ajoissa sairaalaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.