Mainos

Tutkimus: Onnellinen teini-ikä lisää avioeron riskiä

Onnellinen, iloinen ja hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen ei jää kehnoon avioliittoon, kertoo tutkimus.

Cambridgen yliopiston tutkijat ovat tarkastelleet onnellisen nuoruuden vaikutuksia aikuisiän hyvinvointiin. Tutkimuksen mukaan positiivisista lähtökohdista ponnistavat nuoret kärsivät 60 prosenttia pienemmällä todennäköisyydellä mielenterveysongelmista, ja he suoriutuvat paremmin työssä ja sosiaalisissa suhteissa.

Yllättävä tulos oli, että onnellisen nuoruuden eläneet myös todennäköisimmin ottavat avioeron aikuisiällä, kertoo telegraph.co.uk. Tulos selittyi psykologien mukaan sillä, että onnellisen nuoruuden kokeneilla on vahvempi itsetunto, ja paremmat mahdollisuudet lähteä onnettomasta avioliitosta.

– Positiiviset ihmissuhteet ja tyydyttävä työ on elintärkeää yksilöille, perheille ja yhteisöille. Kovina taloudellisina aikoinakin pitäisi muistaa, että lasten hyvinvointi on etusijalla. Se mahdollistaa parhaan mahdollisen alun elämälle, professori Felicia Huppert kommentoi lehdelle.

Tutkimuksessa käytetyt tilastot perustuvat vuoden 1946 British cohort birth -tutkimukseen, johon osallistui 2776 henkilöä. Tutkimuksessa seurataan henkilöiden hyvinvointia elämänkaaren aikana.

MTV3/Helmi

Lähde: Telegraph.co.uk

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.