Mainos

Tutkimus: Nuorten huumeiden käyttö vähentynyt Yhdysvalloissa

Yhä useampi amerikkalaisnuori sanoo "ei" päihteille. Nuorison huumeiden käyttö on ollut lähes vuosikymmenen ajan laskussa Yhdysvalloissa ja laskusuunta jatkuu edelleen.

Michiganin yliopiston ja Yhdysvaltain kansallisen huumeinstituutin tekemän päihdetutkimuksen mukaan huumeiden käyttö ja tupakointi on vähentynyt tämän vuoden aikana merkittävästi viime vuosista.

13-vuotiaiden päihteitä käyttäneiden keskuudessa alkoholin, tupakan ja huumeiden käyttö oli tänä vuonna yli 8 prosenttia vähäisempää kuin 90-luvun puolessa välissä. Huumeiden osalta 13-16-vuotiaiden amerikkalaisteinien huumeiden käyttö on vähentynyt 17 prosentilla vuoden 2001 lukemista.

Marihuana yleisin huumausaine

Tutkijoiden mukaan marihuana on edelleen eniten käytetty huumausaine. Lähes 12 prosenttia 13-vuotiaista huumeita käyttäneistä kertoo kokeilleensa sitä joitakin kertoja vuoden aikana. Mielenkiinto marihuanaan on kuitenkin laskenut vuodesta 1996, jolloin tupruttelijoita oli vielä yli 18 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan myös mm. amfetamiinin, metamfetamiinin, PCP:n sekä anabolisten steroidien suosio on vähentynyt teini-ikäisten keskuudessa, mutta ei niin dramaattisesti kuin marihuanan.

Tutkijat pitävät yhtenä syynä huumeiden käytön selvään vähentymiseen Yhdysvaltain hallituksen tiukempaa huumepolitiikkaa, joka mm. kampanjoi erityisesti marihuanan käyttöä vastaan.

Vuosittain tehtävä nuorison päihdetutkimus esiteltiin presidentti George Bushille eilen.

Kyselytutkimukseen osallistui 500 000 12-16-vuotiasta nuorta, joilta kysyttiin päihteiden käytöstä viimeisen kuukauden sekä koko vuoden aikana.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.