Tutkimus: Näitä terveysriskejä ruskettuminen aiheuttaa!

Vaikka auringon ja rusketuksen haittavaikutuksista on puhuttu vuosikaudet, uusi tutkimus kertoo, että nuoret aikuiset eivät silti ymmärrä niiden taustalla olevia terveysriskejä.

Amerikkalainen tutkimus paljastaa, että 18-29 –vuotiaista vastaajista yli puolet on sitä mieltä, että ruskettunut iho näyttää viehättävämmältä. Lisäksi 71 prosenttia vastaajista uskoi, että auringonvalolle altistuminen edistää terveyttä.

Noin 40 prosenttia vastaajista kertoi yrityksistään saavuttaa ruskeampaa hipiää: Osa kävi säännöllisesti solariumissa, otti aurinkoa rannalla tai käytti suihkurusketusta tai itseruskettavia voiteita. Neljäsosa vastaajista ei tiennyt, että auringonvalo aiheuttaa ryppyjä.

– Yritykset muuttaa ihon luonnollista väriä saattavat kääntyä itseäsi vastaan. Ultraviolettisäteilylle altistuminen voi aiheuttaa ryppyjä ja ennenaikaista vanhentumista iholle tai pahimmillaan johtaa ihosyöpään, tohtori Zoe Draleos American Academy of Dermatologysta sanoo.

Suihkurusketus terveellisin tapa

Ihosyövistä tappavin on melanooma. 25-29 –vuotiaiden amerikkalaisten keskuudessa se onkin yleisin syövän muoto. Mikäli ei malta olla hankkimatta itselleen lisää päivetystä, Draleos suosittelee suihkurusketuksen käyttöä – se kun ei sisällä ultraviolettivaloa.

Amerikassa onkin alettu kampanjoida luonnollisen ihonvärin puolesta. Kampanjaa käydään ainakin mainoksin ja tiedottamalla ultraviolettisäteilyn vaaroista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja