Mainos

Tutkimus: Naiset nukkuvat miehiä huonommin

Taiwanilainen tutkimus arvioi naisten unettomuuden syiksi muun muassa kuukautisia ja vaihdevuosia. Unettomuudesta kärsivät kummankin sukupuolen keskuudessa eniten vanhemmat ihmiset, eronneet, pienituloiset sekä työttömät.

Naiset kärsivät unettomuudesta kaksi kertaa useammin kuin miehet. Asiasta kertoo tuore taiwanilainen tutkimus, jonka tuloksia selostetaan brittiläisessä Journal of Epidemiology and Community Health -lehdessä.

Naisten unettomuuden syiksi tutkijat arvelivat muun muassa kuukautisia ja vaihdevuosia. Myös sosiologiset syyt, kuten kotitöiden ja lastenhoidon aiheuttama uupumus ja riittämätön tästä työstä saatava tunnustus, pitävät naisia valveilla.

Tutkimuksen mukaan hyvin koulutetut naiset nukkuvat kanssasiskojaan paremmin, kun taas miehillä tilanne on päinvastainen ja koulutus tuntuu vievän unet. Tutkimuksen mukaan unettomuudesta kärsivät kummankin sukupuolen keskuudessa eniten vanhemmat ihmiset, eronneet, pienituloiset, työttömät ja ne, joilla on huono terveys tai lapsia asumassa kotona.

Tutkimusta varten haastateltiin liki 40 000 yli 15-vuotiasta taiwanilaista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.