Mainos

Tutkimus: Naisen orgasmi vaatii luottamusta

Tuoreen tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisnaisista saa orgasmin melko säännöllisesti. Suurin osa suomalaismiehistä näyttää pitävän erittäin tärkeänä sitä, että kumppani saa seksin aikana orgasmin.

Pelot ja ahdistus estävät naisen orgasmeja. Jos seksi tuo mieleen pahoja asioita, kuten kipua, naisen on vaikea rentoutua. Myös naisten nykyelämän vaatimukset pakonomaisine suorituspaineineen ja itsekontrolleineen karkottavat orgasmeja.

Uudet tutkimustiedot valottavat, mitä naisen aivoissa tapahtuu orgasmin aikana. Sexpo-säätiön toiminnanjohtajan Jukka Virtasen mukaan naisen tietoisuuden ja tajunnan tila muuttuvat. Naisen orgasmi on ekstaattinen mielihyväkokemus, jonka jälkeen aivotoiminta palautuu ennalleen. Hollantilaistutkijoiden mukaan nainen voi voimakkaan orgasmin aikana tai sen jälkeen siirtyä transsin kaltaiseen tilaan. Hänellä voi olla jopa hetkellisiä muistihäiriöitä.

Ranskassa naisen orgasmia kuvataan sanoin le petit mort eli pieni kuolema. Tuoreen hollantilaistutkimuksen mukaan orgasmi vaatii aivokuoren "alasajoa" ja jättäytymistä aivojen alkukantaisen osan varaan.

- Orgasmi on siis sukua kuolemalle, jossa keskushermoston toiminnot sammuvat. Kuolemassa elämä päättyy, orgasmissa muodostuu voimakas mielihyväkokemus, Virtanen sanoo.

Naisten orgasmit voivat olla hyvin erilaisia ja eri pituisia. Joillakin orgasmi kestää useita minuutteja ja niitä voi olla sarjassa. Suomalaisilla naisilla on myös usein taipumus pohtia kotitöitä. Kun ne on tehty, nainen pystyy rentoutumaan.

- Aivot voisi ripustaa nurkkaan, jos haluaa hyvää seksiä, naurahtaa Virtanen.

Tärkeä kumppani

Terveyskeskuslääkäri ja seksologi Mia Venholan mukaan naisen orgasmivaikeuksien tärkeimpiä syitä on kumppani, joka ei ymmärrä naisen seksuaalisuutta.

- Naiset voisivat kertoa miehille, mitä he haluavat ja mitä orgasmin saavuttaminen vaatii, Venhola sanoo.

Venhola painottaa, että läheisyys on yleensä naisille tärkeämpää kuin orgasmien saaminen. Naisten onneksi miehet alkavat ikää saadessaan ymmärtää läheisyyden tärkeyden. Naiselle seksuaalisuus on kokonaisvaltaista. Näkemys saa tukea tuoreesta aivotutkimuksesta.

- Uskon, että seksistä nauttii eniten pitkässä parisuhteessa. Kahden ihmisen seksi on lämmintä, hellää ja turvallista, Venhola pohtii.

Muistikin voi mennä

Naisista kaksi kolmasosaa suomalaisnaisista saa orgasmin melko säännöllisesti ja kolmasosalla on vaikeuksia. Viisi prosenttia naisista ei ole saanut sitä koskaan.

- Jos nainen ei ole saanut koskaan orgasmia, taustalla on usein tiukka ja ahdasmielinen kotikasvatus, eikä nainen ole sinut seksuaalisuutensa kanssa, Venhola kuvailee.

Seksiongelmiin voi hakea apua myös iäkkäämpänä. Venhola kertoo 70-vuotiaasta rouvasta, joka sai seksielämänsä kuntoon.

Seksologi kumoaa myytin, minkä mukaan lasten saaminen tyrehdyttäisi seksin loppuelämäksi. Miehet voivat kauniisti herätellä puolisonsa eroottista puolta. Huomaavaisuus on hyvä keino.

- Kun lapset ovat aivan pieniä ja äiti elää symbioosissa lapsen kanssa, hän tulee helposti haluttomaksi hormonien takia, Virtanen kertoo.

Toisaalta hän painottaa, että osalla pariskunnista seksi paranee lapsen tulon jälkeen.

Nuorille miehille tärkeä orgasmi

Lääkeyhtiö Bayerin tuoreessa internetkyselyssä suurin osa suomalaismiehistä näyttäisi pitävän erittäin tärkeänä sitä, että kumppani saa seksin aikana orgasmin. Varsinkin alle 35-vuotiaat miesvastaajat olivat tätä mieltä.

Neljännes vastaajista arveli, ettei orgasmi ole aina välttämätöntä seksin onnistumisen kannalta. Kyselyssä joka kymmenes miesvastaaja ei tiennyt, saako nainen orgasmia tai ei tiennyt, mikä orgasmi on. Mitä iäkkäämpi mies oli, sitä vaikeampi hänen oli tunnistaa, saako nainen orgasmin.

Elokuiseen internetkyselyyn osallistui yhteensä 1372 vastaajaa, joista 87 prosenttia oli miehiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.