Tutkimus: Näin uskonto vaikuttaa seksielämään

Tutkimuksen mukaan uskovaisissa perheissä kasvaneet tuntevat syyllisyyttä seksin jälkeen.

Tutkimuksen mukaan ateisteilla on uskovaisia parempi seksielämä.

Sex and Secularism -tutkimukseen osallistui yli 14 500 henkilöä. Tutkijat havaitsivat, että kaikki koehenkilöt harrastivat seksiä suunnilleen yhtä monta kertaa viikossa. Seksielämä myös alkoi kaikilla suunnilleen samanikäisenä.

Sekä ateistit että uskovaiset kertoivat harrastavansa joskus aikuisviihteen katselua, itsetyydytystä ja irtosuhteita. Uskovaiset kuitenkin antoivat seksielämälleen ateisteja huonomman arvosanan. He myös tunsivat seksuaalisten aktiviteettien jälkeen enemmän syyllisyyttä, kertoo Daily Mail.

– Keräämämme tiedot osoittavat, että ihmiset tuntevat paljon syyllisyyttä seksuaalisesta aktiivisuudestaan silloin, kun he ovat uskovaisia. Se ei kuitenkaan estä heitä harrastamasta seksiä, se vain tekee heidän olonsa kamalaksi, tutkimusta tehnyt psykologi Darrel Ray kuvaa.

Hyvin uskonnollisissa kodeissa kasvaneista 22 prosenttia oli joutunut pilkatuksi mastruboinnin vuoksi. Vähemmän uskovissa perheissä kasvaneilla luku oli noin viisi prosenttia. Yli 79 prosenttia hyvin uskonnollisissa kodeissa kasvaneista tunsi syyllisyyttä tiettyjen seksuaalisten aktiviteettien jälkeen.

Yllättävää kyllä uskonnollisissa kodeissa kasvavat nuoret saivat muita nuoria todennäköisemmin tietonsa seksistä aikuisviihteen kautta.

MTV3/Helmi

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja