Tutkimus: Näin harva nainen kuvailisi itseään kauniiksi

Vain yksi kahdeksasta naisesta kuvailisi itseään kauniiksi. Nuoret naiset muistavat kehua toistensa ulkonäköä.

Tutkimuksen mukaan vain yksi kahdeksasta brittinaisesta kokee olevansa kaunis. 25–29-vuotiaat naiset olivat selvityksen mukaan tyytyväisimpiä ulkonäköönsä.

Yksi neljästä naisesta myönsi, että suurin ulkonäköpaineen aiheuttaja on oma itse, kertoo Daily Mail. Seuraavina paineiden aiheuttajien listalla olivat yhteiskunta ja media. Vain viisi prosenttia naisista tunsi ulkonäköpaineita perheen, ystävien tai kumppanin taholta.

Itsetunnolle tukea kehuista

Naisista 82 prosenttia tunsi olonsa hyväksi sisältä ja ulkoa silloin, kun välitti ulkonäöstään. 50 prosenttia tunnusti tuntevansa olonsa itsevarmemmaksi, jos sai kohteliaisuuksia muilta. Neljännes naisista ei kuitenkaan kyennyt muistamaan, koska olisi viimeksi kuullut kehuja kauneudestaan.

Mitä vanhemmaksi nainen tuli, sitä harvemmin hän kuuli kehuja. 18–24-vuotiaista 20 prosenttia kehui naispuolisten ystäviensä ulkonäköä päivittäin. 55–64-vuotiaista vain neljä prosenttia toimii samoin.

Catherine on naisten kauneusidoli

78 prosenttia Dove Skincaren tutkimukseen osallistuneista naisista olisi halunnut nähdä kauneusmainoksissa "oikeita naisia" julkkisten tai teinityttöjen sijaan. Digitaalisesti paranneltuja kuvia pidettiin vähiten tehokkaana keinona kannustaa ostajaa hankkimaan kauneustuote.

Myös julkimoilta toivottiin luonnollista kauneutta: selvitykseen osallistuneet naiset valitsivat Cambridgen herttuatar Catherinen, tv-persoona HollyWilloughbyn ja näyttelijä KateWinsletin inspiroivimmiksi kaunottariksi.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja