Tutkimus: Mitä naisellisemmat kasvot, sitä isompi lapsikatras haaveissa

Tutkimuksen mukaan naiselliset kasvonpiirteet omaava nainen haluaa todennäköisemmin paljon lapsia.

Mies! Jos mietit, haluaako unelmiesi nainen suuren perheen, vastaus saattaa löytyä hänen kasvoistaan. Tutkimuksen mukaan naiset, joilla on naiselliset kasvonpiirteet, haluavat todennäköisemmin paljon lapsia. Mitä pehmeämmät piirteet heillä on, sitä suurempi lapsikatras heillä on mielessään.

Tutkimustuloksen mukaan epätoivoisesti isäksi haluavien miesten tulisi etsiä naisia, joilla on pieni ja pyöreä nenä, suuret silmät ja täyteläiset huulet, sillä nämä naiset haluavat todennäköisesti ainakin neljä lasta. Ne, jotka eivät ole isyydestä niin kiinnostuneita, voivat suunnata katseensa vähemmän naisellisiin kasvonpiirteisiin, sillä he ovat todennäköisesti kiinnostuneita saamaan vain yhden lapsen.

Näin ainakin väittää St Andrewsin yliopiston tutkijat. He uskovat löydöksensä selittyvän naishormonilla eli estrogeenillä. Jos sen tasot ovat elimistössä korkealla, kasvonpiirteet ovat pehmeämmät ja äidinvaistot kehittyneet.

Tutkijat kysyivät 25 nuorelta naiselta, kuinka monta lasta he haluaisivat, milloin he haluaisivat saada ne ja mittasivat heidän estrogeenitasonsa.

– Mitä enemmän estrogeeniä heillä oli, sitä enemmän lapsia he halusivat. Olimme yllättyneitä löydettyämme niin vahvan tuloksen, kertoo tohtori Miriam Law Smith St Andrewsin yliopistosta.

Kasvonpiirteet eivät vaikuttaneet ikäkysymykseen

Estrogeenitasot eivät kuitenkaan näyttäneet vaikuttavan siihen, minkä ikäisenä nainen haluaisi perustaa perheen. Tutkijat uskovat tämän johtuneen siitä, että yliopisto-opiskelijoina naiset olivat tavallista uraorientoituneempia.

Toisessa kokeessa otettiin kuvat toisesta ryhmästä nuoria naisia, joilta kysyttiin heidän lapsenhankintahaaveistaan. Sen jälkeen Law Smith yhdisti kuvat naisten kasvoista, joilla oli vahvemmat äidilliset vaistot ja toisen heistä, joita perheen perustaminen kiinnosti vähemmän. Nais- ja miespuoliset vapaaehtoiset arvioivat äidillisten naisten piirteet naisellisemmiksi.

Äidilliset naiset halusivat keskimäärin 4,3 lasta – lähes kolme enemmän kuin he, jotka arvioitiin vähemmän naisellisen näköisiksi. Tutkimuksen mukaan naisen kasvonpiirteet kertovat vain 20 prosenttia naisen perhesuunnitelmista. Sosiaaliset tekijät, kuten kotikasvatus ja raha, muodostaa loput.

MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja