Mainos

Tutkimus: Miljoonilla yhä vaikeuksia euron käytössä

41 prosenttia tuoreeseen kyselyyn vastanneista tunnusti, että heillä on edelleen ainakin jonkin verran vaikeuksia eurojen kanssa.

Neljällä kymmenestä euroalueen asukkaasta on yhä vaikeuksia euron käytössä, käy ilmi tänään julkaistusta tutkimuksesta. Monissa suurissa ostoksissa, kuten asunnon ja auton ostossa, hinta mietitään yhä vanhassa valuutassa.

EU:n tilaamassa, Gallupin tekemässä kyselyssä 41 prosenttia vastaajista tunnusti, että heillä on edelleen ainakin jonkin verran vaikeuksia euron kanssa. 15 prosentilla vaikeudet olivat suuria. Tämä luku on pysynyt suurin piirtein samana vuodesta 2003.

Euro otettiin käyttöön vuoden 2002 alussa 12 maassa, Suomen lisäksi Itävallassa, Belgiassa, Saksassa, Ranskassa, Kreikassa, Irlannissa, Italiassa, Luxemburgissa, Hollannissa, Portugalissa ja Espanjassa. Ensi viikolla mukaan liittyy Slovenia, jolloin euroalueen väkimäärä nousee 316 miljoonaan asukkaaseen.

Irlannissa 81 prosenttia ja Luxemburgissa 77 prosenttia ihmisistä sanoo, ettei heillä ole vaikeuksia euron käytössä. Italiassa puolestaan valuutan käytön kokee vaikeaksi 56 prosenttia ihmisistä.

Saksalaiset, hollantilaiset ja itävaltalaiset kamppailevat eurokolikkojen käytön kanssa. Suomessa, Espanjassa ja Portugalissa kolikot sen sijaan ovat ongelma vain 7-9 prosentille kyselyyn vastanneista.

Kyselyyn haastateltiin 12 000:ta ihmistä syyskuussa, ja sen virhemarginaali on 4,4 prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.