Mainos

Tutkimus: Maito saattaa lisätä riskiä munasarjasyöpään

Yhdysvaltalais-ruotsalaisen tutkimuksen mukaan riski sairastua vakavanlaatuiseen munasarjasyöpään on kaksi kertaa suurempi niillä, jotka juovat maitoa neljä annosta tai enemmän päivässä.

Yhdysvaltalais-ruotsalaisen tutkimuksen mukaan runsas maidonjuonti saattaa lisätä vakavanlaatuisen munasarjasyövän esiintyvyyttä. Tutkimus perustuu runsaan 61 000 ruotsalaisnaisen ruokailutottumusten ja terveyden pitkäaikaisseurantaan.

13-vuotisen seurantakauden aikana 266 naista sairastui munasarjasyöpään, ja heistä 125:llä se oli vakavaa lajia, kertoo American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu selvitys.

Karoliinisen instituutin tutkijan Susanna Larssonin johtama työryhmä selvitti, että riski sairastua vakavanlaatuiseen munasarjasyöpään oli kaksi kertaa suurempi niillä, jotka nauttivat maitotuotteita -eritoten maitoa- neljä annosta tai enemmän päivässä.

Runsaasti maitotuotteita nauttivien ryhmää verrattiin naisiin, jotka nauttivat maitoa päivittäin kaksi annosta tai vähemmän. Muihin munasarjasyövän muotoihin maitotuotteiden käytöllä ei näyttänyt olevan yhteyttä. Maidolla on toisaalta muiden tutkimusten mukaan elintärkeitä vaikutuksia luuston kehittymiselle ja myöhemmällä iällä osteoporoosin torjunnassa.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.