Mainos

Tutkimus: Liikalihavuus ei ole tahdonvoiman puutetta – syy piilee aivoissa?

Kansainvälinen tutkimus väittää löytäneensä vihdoin syyn, miksi jotkut rasvaista ruokavaliota noudattavat ihmiset pysyvät hoikkina, kun toisten paino sen kun vain kasvaa. Syy piilee aivoissa, kertoo physorg.com.

Australialaisen Monash yliopiston johtamassa tutkimuksessa selvisi, että joidenkin rasvaista ruokavaliota noudattavien aivosolut "eristyvät". Rasvainen ruoka estää näin aivosoluja saamasta signaaleja, jotka ohjeistavat kehoa lopettamaan syömisen sekä polttamaan energiaa, eli kaloreita. Solut ovat tuolloin kyvyttömiä havaitsemaan kylläisyyden tunnetta, eikä ihminen siksi lopeta syömistä.

Tutkijat sanoavat näiden löytöjen tarjoavan kriittisen linkityksen liikalihavuus-epidemiaan.

– Liikalihavat eivät välttämättä kärsi tahdonvoiman puutteesta. Heidän aivonsa eivät vain tiedä, kuinka täynnä he ovat ja kuinka paljon rasvaa heidän kehoonsa on jo kertynyt. Tämän vuoksi heidän painonlaskunsa on merkittävästi vähäisempää ja laihduttaminen vaikeampaa, tutkimuksen johtaja professori Michael Cowleykertoi.

– Tämänkaltainen toiminta alkaa muodostua aivoissa jo aikaisessa vaiheessa, joten joillakin ihmisillä on taipumusta liikalihavuuteen ennen kuin he ovat syöneet ensimmäistäkään ateriaa elämässään, Cowley lisäsi.

MTV3/Helmi

Lähde: Physorg.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.