Mainos

Tutkimus: Lihansyöjille kertyy nopeammin painoa

Eurooppalaisen tutkimuksen mukaan vähälihaisempi ruokavalio auttaa pysymään hoikempana.

Lontoolaisen Imperial Collegen tutkijat ovat todistaneet testihenkilöillään, että paljon lihaa syövät saavuttivat enemmän kiloja viidessä vuodessa kuin ne, jotka söivät sitä vähemmän. Testauksessa olleiden ryhmien kalorimäärä oli sama.

Tutkijoiden mukaan suurimmat yhteydet lihomisen ja lihatyypin välillä ilmenivät siipikarjan, teollisesti tuotetun ja punaisen lihan kohdalla.

- Tuloksemme osoittavat, että lihankulutuksen vähentäminen voi auttaa painonhallinnassa, tutkijat kirjoittavat American Journal of Clinical Nutrition -julkaisussa.

Tutkimuksessa havainnointiin yli 100 000 miestä ja 270 000 naista kymmenestä Euroopan maasta. Tutkimus oli osa projektia, jossa tutkittiin syöpää, ravitsemusta ja muita ihmisen hyvinvointiin liittyviä seikkoja.

Miehet syövät naisia enemmän lihaa

Tanskalaiset, saksalaiset, espanjalaiset ja ruotsalaiset olivat tutkimuksessa suurimmat lihansyöjät. Maiden miesten ruokavaliossa lihan osuus oli päivittäin keskimäärin 300 kaloria ja naisten 200 kaloria.

Kreikkalaiset söivät lihaa vähiten.

Viiden vuoden tarkasteluaikana sekä miehet että naiset lihoivat keskimäärin noin puoli kiloa vuodessa, tosin naiset lihoivat hieman hitaammin.

Tutkijat kuitenkin huomasivat, että mitä enemmän lihaa henkilö söi, sitä enemmän hän lihoi.

Tutkimuksen johtaja, tohtori Anne-Claire Vergnaud kommentoi, että vaikka painonlasku saattaa yksilön näkökulmasta tuntua vähäiseltä, se voi kuitenkin olla merkittävää suuremman populaation kannalta.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.