Tutkimus: Lihaksikas mies on sika?

Tutkimuksen mukaan lihaksikkaat miehet ovat muita todennäköisemmin "sikoja".

Lihasten kasvattamiseen mieltynyt mies ei ole paras valinta seurustelukumppaniksi. Ulkomuotonsa kehittämiseen koukuttunut mies esineellistää naisia muita miehiä helpommin. Lisäksi hänen asenteensa voi olla seksistinen tai uhkaava, kertoo livescience.com.

Brittiyliopiston tutkimuksessa havainnoitiin yli 300 miestä, jotka vastasivat kysymyksiin ja väittämiin, kuten "mielestäni naiset usein flirttaavat miesten kanssa vain satuttaakseen heitä" ja "mielestäni naisen humaltuminen on pahempi asia kuin miesten humaltuminen".

Jos mies oli kiinnostunut lihasmassan kasvattamisesta, hänellä oli muita todennäköisemmin seksistisiä uskomuksia. Hän oli myös muita vihamielisempi naisia kohtaan.

Westminsterin yliopiston tutkija VirenSwarmin mukaan median luomalla mies- ja naiskuvalla voi olla vaikutusta asenteisiin, mutta todennäköisemmin syyt löytyvät valtasuhteiden muuttumisesta yhteiskunnassa. Koska mies ei enää välttämättä ole "perheen pää" tai johtaja työpaikalla, hän saattaa pönkittää miehisyyttään lihaksia kasvattamalla.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja