Tutkimus: Lasi maitoa päivässä pitää aivot virkeinä!

Kaikki tietävät maidon olevan hyväksi luustolle. Nyt sen positiivisesta vaikutuksesta muistiin ja aivojen toimintaan on saatu uutta tietoa, kertoo brittiläinen Daily Mail.

International Dairy Journalissa julkaistussa tutkimuksessa havaittiin säännöllisesti maitoa ja muita maitotuotteita, kuten jogurttia, juustoa ja jäätelöä, nauttivien pärjäävän paremmin testeissä, joilla mitattiin keskittymistä, muistia ja oppimista.

Tutkimukseen otti osaa 972 ihmistä. Heitä pyydettiin ilmoittamaan kaikki maitotuotteiden käyttökerrat.

Viisi tai kuusi kertaa viikossa maitotuotteita nauttineet pärjäsivät paljon paremmin muistitesteissä kuin ne, jotka eivät käyttäneet maitotuotteita ollenkaan.

− Uudet tulokset ovat yksi syy lisää aloittaa joka päivä lasillisella vähärasvaista tai rasvatonta maitoa, sanoivat tutkijat.

Tutkijat uskovat maidossa olevien hivenaineiden, kuten magnesiumin, vaikuttavan suopeasti aivojen toimintaan. He uskovat maitotuotteiden suojaavan myös sydäntaudeilta ja korkealta verenpaineelta.

Daily Mailin mukaan jotkut asiantuntijat ovat toista mieltä. Heidän mielestään maitotuotteiden tyydyttynyt rasva on niin epäterveellistä, että maitoa ei tulisi juoda lainkaan.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja