Mainos

Tutkimus: Lasi maitoa päivässä pitää aivot virkeinä!

Kaikki tietävät maidon olevan hyväksi luustolle. Nyt sen positiivisesta vaikutuksesta muistiin ja aivojen toimintaan on saatu uutta tietoa, kertoo brittiläinen Daily Mail.

International Dairy Journalissa julkaistussa tutkimuksessa havaittiin säännöllisesti maitoa ja muita maitotuotteita, kuten jogurttia, juustoa ja jäätelöä, nauttivien pärjäävän paremmin testeissä, joilla mitattiin keskittymistä, muistia ja oppimista.

Tutkimukseen otti osaa 972 ihmistä. Heitä pyydettiin ilmoittamaan kaikki maitotuotteiden käyttökerrat.

Viisi tai kuusi kertaa viikossa maitotuotteita nauttineet pärjäsivät paljon paremmin muistitesteissä kuin ne, jotka eivät käyttäneet maitotuotteita ollenkaan.

− Uudet tulokset ovat yksi syy lisää aloittaa joka päivä lasillisella vähärasvaista tai rasvatonta maitoa, sanoivat tutkijat.

Tutkijat uskovat maidossa olevien hivenaineiden, kuten magnesiumin, vaikuttavan suopeasti aivojen toimintaan. He uskovat maitotuotteiden suojaavan myös sydäntaudeilta ja korkealta verenpaineelta.

Daily Mailin mukaan jotkut asiantuntijat ovat toista mieltä. Heidän mielestään maitotuotteiden tyydyttynyt rasva on niin epäterveellistä, että maitoa ei tulisi juoda lainkaan.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.