Mainos

Tutkimus: Kouluissa ei tapahdu vakavaa hyväksikäyttöä

Tampereella toimivassa Poliisiammattikorkeakoulussa tehtiin vuonna 2008 laaja lapsiuhri -kyselytutkimus, jossa tarkoituksena oli tarkastella lasten ja nuorten väkivaltakokemuksia laajasti. Tutkimuksessa kysyttiin lasten väkivaltakokemuksista mm. kotona, vapaa-ajalla ja internetissä.

Tutkimus tehtiin kyselytutkimuksena kouluissa. Tutkimukseen osallistui yhteensä 13 000 kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista ympäri Suomen. Tutkimus myös valmistui vuonna 2008.

Tutkimus osoittaa sen, että kouluissa ei tapahdu vakavaa hyväksikäyttöä opettajien taholta. Tätä asiaa tutkittiin laajalla kysymyspatterilla.

Viisi yhdeksäsluokkalaista - kolme tyttöä ja kaksi poikaa - kertoi kyselyssä, että heillä on ollut seksuaalista kanssakäymistä opettajan kanssa. Tämänkaltaisten vastausten määrä oli 0,038 %, mikä mahtuu tutkimuksen virhemarginaaliin.

Yhdessä tutkimuksen kysymyksessä kysyttiin, että onko kukaan opettajistasi viimeisen 12 kuukauden aikana kosketellut sinua seksuaalisesti - kuten esimerkiksi hyväillyt kasvojasi tai laskenut käden reidellesi. Tähän kysymykseen vastasi "kyllä" 2 % koululaisista. Tutkimuksen virhemarginaali on 0,8 %. Nämä koskettelut ovat ilmeisesti tapahtuneet luokkatilanteissa ja lapsi on kokenut ne epämiellyttävinä, kertoo Poliisiammattikorkeakoulun tutkija Noora Ellonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.