Mainos

Tutkimus: Kondomit usein huonosti istuvia ja väärän kokoisia

Tuore amerikkalaistutkimus osoittaa, että kondomien muotoilussa ja koossa olisi parantamisen varaa.

Tiedot kerättiin kyselytutkimuksella, johon vastaajat hankittiin lehti-ilmoituksilla ja kondomiyhtiöiden nettisivujen kautta. Tutkimus kattaa lähes 450:n 18-67 -vuotiaan miehen kokemukset kondomien käytöstä kolmelta kuukaudelta. Vastaajista lähes 45 prosenttia oli sitä mieltä, että kondomit ovat huonosti istuvia.

Huonosti asettuvat kondomit lisäävät vastaajien mielestä hajoamisen riskiä, poisluiskahtamista, erektiohäiriötä ja vaikeuttavat orgasmin saantia, myös seksikumppanilla. Nämä asiat saivat monet myös luopumaan kondomista kesken yhdynnän, mikä puolestaan lisää ei-toivottuja raskauksia ja seksitauteja. Tutkimus julkaistiin British medical associationin seksitauteja käsittelevällä nettisivulla.

Amerikkalaistutkijat muistuttavat, että tulokset ovat suuntaa antavia, sillä tutkittu ryhmä ei ollut täysin kattava.

Selvää on kuitenkin, että miehiä tulisi opastaa oikean kokoisen kondomin valinnassa. Pornoteollisuuden luoma virheellinen käsitys "oikeasta" peniksen koosta saattaa ohjata miehiä hankkimaan liian isoja kondomeja, siksi tutkijat ehdottavat, että kondominvalmistajat alkaisivat nimetä S-kokoisia kondomejaan large-merkinnällä ja M-kokoisia extra-large merkeillä.

- Yksinkertaisesti, kondomeja ei pitäisi myydä nimekkeillä iso, keskikokoinen ja erittäin pieni, sanoo tutkija Bill Yarber Kinsey instituutista.

Suomessa ,onien kauppojen perusvalikoimista saa kondomeita vain yhdessä koossa. Kokovaihtoehtoja on sen sijaan muun muassa erotiikka- ja postimyyntiliikkeiden valikoimissa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.