Mainos

Tutkimus: Kondomeissa syöpäriski

Saksalaistutkimuksen mukaan kondomit sisältävät syöpää aiheuttavaa kemikaalia.

Tuore saksalaistutkimus asettaa kondomien terveellisyyden kyseenalaiseksi. Tutkimuksen mukaan kondomit sisältävät syöpää aiheuttavaa kemikaalia. Lääketieteen edustajat vaativatkin kondomien valmistajilta tarkempaa kontrollia ja perusteellisempia testauksia.

- Tutkituissa kondomeissa oli nitrosamiinia, joka on yksi pahimpia syövänaiheuttajia, Stuttgartin lääketieteellisen tutkimuskeskuksen johtaja Werner Altkofer sanoo.

32:sta tutkitusta kondomista suklaanmakuisissa oli eniten syöpää aiheuttavaa nitrosamiinia. Ainoastaan kolme testatuista merkeistä sai puhtaat paperit. Saksalaiset kondomikauppiaat ja kadun miehet ovat neuvottomia.

- Nehän on varmimpia ehkäisyvälineitä. Miten sitten pitäisi ehkäistä muita sairauksia, kuten aidsia, paikallinen kondomikauppias kysyy.

Tunnin kestävässä kliinisessä kokeessa testattiin kontaktia limakalvon kanssa. Kumista irtosi vaarallista nitrosamiinia, jolla kondomeihin saadaan elastisuutta.

- Harvoin käytettynä kondomi on vähemmän riskialtis, mutta monta kertaa päivässä käytettynä kondomin syöpää aiheuttavia aineita pääsee kehoon paljon enemmän, Werner Altkofer sanoo.

Samaan aikaan kun saksalaiset vaativat kondominvalmistajilta laaduntarkkailua, ruotsalaiset ovat keksineet kondomiambulanssin, joka kiidättää ehkäisyvälineitä epätoivoisille pariskunnille Tukholman, Malmön ja Göteborgin alueella. 10 kappaleen paketin saa 50 kruunulla eli halvemmalla kuin kaupasta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 28.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.