Mainos

Tutkimus: Kännykkää käyttävien lasten aivokasvainriski viisikertaistuu

Tuoreen tutkimuksen mukaan kännykkää käyttävien lasten riski saada aivokasvain on viisinkertainen. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan alle 16-vuotiaat ovat riskialttiimpia säteilylle, koska heidän aivonsa ja hermostonsa kehittyvät vielä.

Lasten pääkallo on lisäksi pienempi ja ohuempi, joten on epäilty, että säteily tunkeutuu syvemmälle aivoihin.

Tutkimuksen tekijät sanoivat, että alle 12-vuotiaiden lasten olisi suositeltavaa käyttää matkapuhelimia vain hätätapauksissa. Lisäksi tutkijoiden mielestä teini-ikäisten tulisi käyttää hands-free -laitteita.

Toiset tutkijat ovat puolestaan arvostelleet ruotsalaistutkimusta. Arvostelijoiden mielestä kännyköitä ei ole ollut riittävän pitkään markkinoilla, jotta niihin liittyviä riskejä voitaisiin testata.

Ruotsalaistutkimusta esiteltiin matkapuhelimia ja terveyttä käsittelevässä konferenssissa Lontoossa. Asiasta kertoo brittilehti Daily Mail verkkosivuillaan.

Tutkimuksessa todettiin, että mitä aiemmin ihminen alkoi käyttää kännykkää, sitä suurempi riski hänellä on saada kasvain.

Professori Lennart Hardell Örebron yliopistollisesta sairaalasta sanoo, että ihmiset, jotka aloittivat kännykän käytön alle 20-vuotiaina oli yli viisikertainen riski saada aivokasvain.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.