Mainos

Tutkimus: Kanada ja Ruotsi johtavia nettimaita

Kanadalaisilla ja ruotsalaisilla opiskelijoilla on parhaimmat yhteydet Internetiin niin kotoa kuin koulustakin, ilmenee vancouverlaisen Angus Reid Groupin julkaisemasta 16 maassa tehdystä tutkimuksesta. Face of the Web -nimiseen tutkimukseen osallistui 10 000 12-24 -vuotiasta opiskelijaa ympäri maailman.

Tutkimuksessa selvisi, että 78 prosentilla ruotsalaisista opiskelijoista ja 74 prosentilla kanadalaisista opiskelijoista on Internet-yhteys koulussa. Myös Taiwanissa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet käyttää verkkoa. Taiwanissa prosenttimäärä on 63, Britanniassa sekä Yhdysvalloissa 59.

Yhdysvaltalaisilla opiskelijoilla on enemmän Internet-yhteyksiä kotona (68 prosentilla) kuin koulusta (59 prosentilla). Yhdysvaltojen lisäksi myös Alankomaissa ja Australiassa opiskelijat käyttävät Internetiä yleensä kotoa. Kuitenkin Yhdysvallat on johtava maa koulujen internet-kurssien tarjonnassa.

Joka neljännellä Internetiä käyttävällä taiwanilaisella ja yhdysvaltalaisella opiskelijalla on mahdollisuus päästä koulussa Internet-kurssille. Internet-kursseja tarjotaan paljon myös Kanadassa ja Australiassa.

-Sekä Ruotsissa että Kanadassa myös nuoremmat sukupolvet ovat tottuneita Internetin käyttäjiä, mikä ei olekaan ihme, sillä Internet-yhteys on pyritty saamaan joka kouluun, sanoo Angus Reid Groupin Gus Schattenberg.

-Maista, joissa internet-kasvatukseen ja yhteyksiin kouluissa panostetaan rahallisesti, tulee jatkuvasti uusia, kokeneita Internetin käyttäjiä. Näin ei käy pelkästään Ruotsissa ja Kanadassa, vaan myös aasialaisissa valtioissa, kuten Taiwanissa, jossa internet-yhteys kouluista käsin nostaa opiskelijoiden mahdollisuuden internetin käyttöön samalle tasolle kuin Yhdysvalloissa, Schattenberg sanoo.

Tiedossa ei ole, haastateltiinko tutkimukseen myös suomalaisia.
(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.