Mainos

Tutkimus: Joulunakin on pakko päästä nettiin

Vaikka perhe ja ystävät ovat siinä lähellä, kaukaisen enon kuulumiset näkee niin helposti Facebookista... Tutkimuksen mukaan suuri osa suomalaisista haluaa surffata myös jouluna.

Tutkimuksen mukaan joulu on suomalaisille edelleen perhejuhla, mutta Facebookiin täytyy silti päästä piipahtamaan. Tutkimuksen mukaan 69 prosenttia suomalaisista käyttää nettiä jouluna.

Kotona vanhempiensa kanssa asuvista nuorista jopa 82 prosenttia haluaa viettää aikaansa netissä myös joulunpyhien aikana. 64 prosenttia suomalaisista tuntee jäävänsä jostain paitsi, jos on muutaman päivän ilman nettiyhteyttä.

Tutkimuksen toteuttaneen TNS Gallup Digitalin tutkimuspäällikkö Reeta Sutisen mukaan tutkimustulokset sinetöivät Internetin merkityksen suomalaisten keskuudessa.

– Suomalaiset ovat Internetin suurkuluttajia ja jouluna netissä aikaa viettävien suomalaisten määrä on merkittävä. Tutkimus osoittaa myös, että netti on tullut jäädäkseen kaikissa ikäryhmissä, Sutinen toteaa.

Apua, pakko päästä nettiin.

Jouluna nettiin etsiytyvistä suomalaisista 61 prosenttia lukee netissä uutisia, 26 prosenttia taas lähettelee joulutervehdyksiä. Yli 40-vuotiaista suomalaisista joka toinen käyttää jouluna sähköpostia, kun taas alle 30-vuotiaiden joukossa yli puolet käyttää aikaansa sosiaalisissa medioissa, kuten Facebookissa.

Tutkimuksen mukaan jouluna sosiaalisia medioita lähinnä seuraillaan passiivisesti. Ainoastaan 15–20-vuotiaat nuoret kommunikoivat aktiivisesti ystäviensä kanssa.

Kyselytutkimuksen teetti Microsoft TNS Gallupilla, ja siihen vastasi yhteensä 1012 miestä ja naista.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.