Mainos

Tutkimus: Ilmaston lämpeneminen lisää USA:n saasteita

Tutkijat arvelevat, että mikäli ilmaston lämpeneminen jatkuu samaa vauhtia kuin nykyisin, kylmät rintamat eivät tuo enää viileää puhdasta ilmaa samalla tavalla Yhdysvaltoihin kuin nykyisin.

Ilmaston lämpeneminen saattaa huonontaa hengitysilman laatua monissa Yhdysvaltojen kaupungeissa huomattavasti seuraavien viiden vuosikymmenen aikana. Asiasta kertoivat amerikkalaistutkijat myöhään eilen.

Mikäli ilmaston lämpeneminen jatkuu samaa vauhtia kuin nykyisin, kylmät rintamat eivät tuo enää viileää puhdasta ilmaa samalla tavalla Kanadasta Yhdysvaltoihin kuin nykyisin. Juuri Kanadasta tulevat ilmamassat liudentavat nykyisin Yhdysvaltain Keskilännen ja maan koillisosan saatepäästöt niin, ettei ilmasta tule hengityskelvotonta.

-Saastaa vain kertyy kertymistään kunnes kylmä rintama tulee ja pyyhkii saasteet pois, selvitti Loretta Mickley Harvardin yliopistosta.

-Jos tietokonemallimme pitää kutinsa, ilmaston lämpeneminen lisää sellaisten päivien määrää näillä alueilla, jolloin otsonin määrä on hyvin korkea. Tämä aiheuttaa vaikeuksia ihmisille, jotka joutuvat olemaan ulkona töissä tai joilla on hengityselinsairauksia, Mickley jatkoi.

Harvardin yliopisto on kehittänyt tietokonemallin, joka ennustaa ilmaston lämpenemistä.

(MTV3- STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.