Mainos

Tutkimus: Homot sairastuvat syöpään heteroita useammin

Homoseksuaalit miehet sairastuvat todennäköisemmin syöpään kuin heteromiehet, yhdysvaltalaistutkimus väittää.

Tutkimuksen mukaan myös lesbojen ja biseksuaalisten naisten terveys jää syövän parannuttua heikommalle tasolle kuin heteronaisten.

Tohtori Ulrike Boehmer Bostonin yliopistosta toteaa, että tälle syynä voi olla vähemmistön edustajan esimerkiksi syrjinnän takia kokema stressi, joka vaikuttaa fyysiseenkin terveyteen.

Tutkimukseen osallistuneiden vastausten ja taustojen perusteella pääteltiin, että homomiehet sairastuisivat kaksi kertaa useammin syöpään kuin heterot. Samanlaista yhteyttä ei ollut naisilla.

Terrence Higgins säätiön seksuaalitautitutkimuksen johtaja Jason Warrinerin mukaan hi-virus altistaa tietyille syöpätaudeille, ja että homot ovat alttiimpia saamaan viruksen kuin heterot.

BBC:n mukaan 120 000 kalifornialaista koskenut tutkimus tarvitsee kuitenkin jatkoselvityksiä, sillä syyt eroavaisuuksille ovat epäselviä.

Epäluotettavuutta korostaa se, että kaikki haastatellut ovat syövästä parantuneita, joten tutkimus ei käsittele kiakkia tutkimusaikana syövästä kärsineitä kalifornialaisia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.