Mainos

Tutkimus: C-vitamiini ehkä vaarallista

Yksi yleisimmin käytetyistä vitamiinivalmisteista, C-vitamiini, saattaa vahingoittaa ihmisen DNA:ta eli geneettistä koodia.

Vilustumisen vastaiseen taisteluun suurina annoksina käytetty C-vitamiini saattaa amerikkalaistutkijoiden mukaan aiheuttaa reaktion, jossa muodostuu DNA:ta vahingoittavaa myrkyllistä ainetta.

-Vitamiini C voi tehdä joitain hyviä asioita, mutta se saattaa tehdä myös pahaa, sanoo tutkimuksen johtaja Ian Blair. Tutkimus tehtiin Pennsylvanian yliopistossa. Hänen mukaansa C-vitamiinikin olisi syytä saada normaalin ruuan mukana, eikä pillereinä. Suositusten mukaiset määrät saa helposti terveellisestä ruuasta.

C-vitamiini on ns. antioksidantti, joka suojelee soluja pilaantumiselta. Vitamiinin onkin uskottu myös suojaavan syövältä, mutta tutkimukset eivät ole tukeneet oletusta. Vitamiinin mahdollisista haitoista ja hyödyistä on kiistelty pitkään. Selvitystä kommentoineet tutkijat ovat pitäneet tuloksia mielenkiintoisina, mutta he muistuttavat siitä, että laboratorio-oloissa tehty koe ei välttämättä vastaa ihmiselimistössä tapahtuvaa reaktiota. Vitamiinitutkimus julkaistaan Science-tiedelehdessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.