Mainos

Tutkimus: Avioliitto päättyy 12 vuoden jälkeen

Sanotaan, että seitsemäs aviovuosi on liiton vaikeinta aikaa, mutta uusi tutkimus paljastaa, että oikea kompastuskivi on 12 vuotta.

Grant Thornton -ryhmän tekemän tutkimuksen mukaan moderni avioliitto kohtaa suurimmat haasteensa 12 vuoden jälkeen. Se on aika, jolloin rakkaus ja kiintymys antava sijaa haihtuneille haaveille ja pettymyksille.

Aikaisemmin on uskottu Seitsemän vuoden kutina -teoriaa, joka on saanut nimensä Marilyn Monroen tähdittämästä elokuvasta. Sen mukaan aviomiehet pettävät vaimojaan herkimmin seitsemän avioliittovuoden jälkeen.

Pariskuntien, jota selviytyvät seitsemännen aviovuoden kriisistä, ei kannata vielä huokaista helpotuksesta. Tuore tutkimus paljastaa, että suurin osa aviopareista, jotka hankkivat avioeron, ovat viettäneet yhdessä enemmän kuin vuosikymmenen.

Suurin syy eroon on se, että osapuolet ovat kasvaneet erilleen tai lakanneet rakastamasta toisiaan. Näiden syiden takia eronneiden määrä on nelinkertaistunut viimeisen kahden vuoden aikana, jolloin myös perheiden taloudellinen tilanne on huonontunut. Uskottomuus on kuitenkin edelleen syynä yli neljännesosaan avioeroista.


(MTV3 Helmi)

Kuva: Shutterstock

Lähde: Daily Mail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.