Mainos

Tutkimus: Avainhenkilöt tärkeitä yritysten kilpailukyvylle

Suomalaisten yritysten henkilöstöjohtajien mielestä uusien kykyjen houkutteleminen yrityksiin on tärkeää.

Yritysten kilpailukyvyn uhkana ovat suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle, työntekijöiden kasvava osaamiskuilu ja vanhentuneet menetelmät, joilla asiantuntijoita johdetaan. Tämä selviää monikansallisen Deloitte-konsulttiyhtiön tutkimuksesta. Siihen haastateltiin 1400 henkilöstöjohtajaa 60 eri maasta.

69 prosenttia henkilöstöjohtajista on sitä mieltä, että uusien kykyjen houkutteleminen yrityksiin on tärkeää, ja 66 prosenttia piti tärkeänä avainhenkilöiden pitämistä yrityksissä.

Suomesta tutkimukseen osallistui 18 yritystä, joista suurin osa työllistää noin 500-10000 henkilöä. Suomalaisten mielipiteet olivat yhteneviä muiden maiden kollegojen kanssa.

Tutkimuksen mukaan työntekijöiden osaamisessa on kasvavia eroja. Organisaatiosta erottuvat selvästi avainhenkilöt, jotka vaikuttavat suhteettoman paljon yrityksen menestymiseen.

Kansainvälisissä tuloksissa yli 70 prosentilla vastaajista on joko pulaa asiantuntijoista jo nyt tai rekrytointiongelmia odotetaan lähitulevaisuudessa.

Melkein puolet tutkimukseen osallistuneista sanoi, että heidän yrityksessään ikääntymisestä ja osaajien puutteesta on puhuttu yrityksen johdossa. 54 prosenttia uskoi osaamisen johtamisen vaikuttavan yleiseen tuottavuuteen, ja 40 prosentin mielestä se vaikuttaa yrityksen kykyyn tuottaa innovaatioita.

Talent Management -tutkimus toteutettiin sähköisenä kyselynä heinä-elokuussa 2005.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.