Tutkimuksen yllätystulos: Luut kuntoon alkoholilla?

Kiinnostavassa uudessa tutkimuksessa on saatu selville, että oluen tai viinin juojille on tarjolla mukavia hyötyjä lasillisen nauttimisesta: kohtuukäyttäjien luut vahvistuvat!

Vaikka alkoholia on pidetty yhtenä osteoporoosin riskitekijöistä, kohtuullinen alkoholinkäyttö voi todella parantaa luiden terveyttä. Tätä tietoa tukevat 33 erillistä tutkimusta, joiden yhdistämisen jälkeen lopputulokseksi on saatu, että alkoholin kohtuukäyttö todella pienentää lonkkamurtuman riskiä ja parantaa luuntiheyttä.

Yksi lasi riittää

Tutkimuksessa verrattiin henkilöitä, jotka eivät juoneet lainkaan alkoholia henkilöihin, jotka joivat yhden alkoholiannoksen päivässä. Alkoholia juovat kärsivät 20 prosenttia epätodennäköisemmin lonkan murtumista. Kuitenkin he, jotka joivat alkoholia yli kaksi annosta päivässä kärsivät 39 prosenttia suuremmasta lonkkamurtuman sekä myös osteoporoosin riskistä!

Tutkijat haluavat kuitenkin selventää, että tarkkaa alkoholin määrää ja laatua parempien luiden terveydelle ei osata vielä määritellä. Fakta on kuitenkin se, että jo pari lasillista päivässä riittävät tekemään hallaa terveydellesi – pidä määrä siis lasillisessa!

(MTV3)

Lue lisää alkoholiuutisia:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja