Tutkijat: Yksi päivittäinen virvoitusjuoma lisää huimasti sydäntaudin riskiä

Tutkijat ovat havainneet hälyttävän yhteyden virvoitusjuomiin lisätyn sokerin käytössä ja sydäntauteihin liittyvissä kuolemissa. 

Asiasta kertoo brittiläinen Daily Mail -verkkosivuillaan.

Tutkijoiden mukaan jo yhden sokeripitoisen virvoitusjuoman nauttiminen päivittäin lisää sydäntautiin menehtymisen riskiä lähes kolmanneksella.

Ihmiset, joiden päivittäisestä kalorimäärästä neljännes muodostuu sokerista todettiin sydäntautiin liittyvän kuoleman riskin jopa tuplaantuvan.

Tutkijoiden mukaan ongelmana on ravintoon lisätty sokeri. Kriitikot ovatkin julistaneet sokerin jo "uudeksi tupakaksi".

Britannian sokeriteollisuuden edustaja kiistää väitteet ravintoon lisätyn sokerin yhteydestä sydäntauteihin.

Lue myös:

    Uusimmat