Mainos

Tutkijat varoittavat: Rasvattomat tuotteet kartuttavat kiloja

Tutkijat varoittavat rasvattomien ja vähärasvaisten tuotteiden aiheuttamasta painonnoususta.

Rasvattomat jogurtit saattavat aiheuttaa suurempaa painonnousua kuin täysrasvaiset vastineensa, varoittavat 30 miljoonan euron ravintoprojektin takana olevat tutkijat, Gary Taubes ja Peter Attia.

Tutkijoiden mukaan rasvan tilalle tuotteisiin laitetaan niin paljon sokeria ja lisäaineita, että se johtaa insuliinin vastutuskykyyn eli ylipainon perimmäiseen syyhyn.

Taubes ja Attia huomauttavat, että lihottava vaikutus koskee kaikkia vähärasvaisia ja rasvattomia tuotteita eli niin aamiaismuroja kuin salaatinkastikkeitakin. Tutkijoiden mukaan ihmiset olettavat virheellisesti, että nämä ruoat ovat täysrasvaisia tuotteita terveellisempiä.

Attian mukaan marjaisiksi markkinoidut jogurtit eivät tosiasiassa sisällä tarpeeksi marjoja edes värjäämään tuotetta, joten niihin lisätään väriaineita, makua ja sokeria. Näin saadaan aikaan vähärasvainen jogurtti, joka on täynnä kaloreita. Joissain jogurteissa voi olla jopa kolmasosa naisen päivittäisestä sokerin tarpeesta.

Attian nimeää pahimmaksi ongelman aiheuttajaksi maissisiirapin, jota usein käytetään maun parantajana vähärasvaisissa tuotteissa ja peruselintarvikkeissa, kuten leivässä, pastassa ja limonadissa.

– Jos näet jotain, jonka pakkauksessa lukee rasvaton tai vähärasvainen, se on suuri varoitusmerkki sen välttämiseksi. Se on lähes universaali koodi, joka tarkoittaa "me otimme rasvan pois ja lisäsimme sokeria", Attia kirjoitti The Eating Academy -blogissaan.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja