Mainos

Tutkijat: Tokiota uhkaa suurmaanjäristys pian

Japanilaisen asiantuntijat varoittavat, että pääkaupunkia Tokiota uhkaa uusi suuri maanjäristys pian. Se saattaa surmata tuhansia ja aiheuttaa ennennäkemätöntä tuhoa.

Suur-Tokion alueella, jossa asuu noin 35 miljoonaa ihmistä, on ollut kolminkertainen määrä tektonista aktiivisuutta sen jälkeen, kun maata ravisutteli yhdeksän magnitudin suurjäristys 11. maaliskuuta viime vuonna. Järistys aiheutti valtavan tsunamin, joka muun muassa tuhosi Fukushiman alueen ydinvoimalan.

Tokion yliopiston maanjäristystutkimuskeskuksen mukaan Tokioon tulee 50 prosentin todennäköisyydellä vähintään 7 magnitudin järistys neljän seuraavan vuoden aikana.

Jos Tokionlahdella sattuisi 7,3 magnitudin järistys arki-iltana, noin 6 400 ihmistä saisi surmansa ja 160 000 loukkaantuisi. Lähes puoli miljoonaa asuntoa ja muuta rakennusta tuhoutuisi. Yli miljoona kotitaloutta jäisi ilman vettä, kaasua, sähköä ja puhelinyhteyksiä useiden päivien ajaksi.

Taloudelliset vahingot keskus arvioisi runsaaksi biljoonaksi euroksi eli lähes kolmannekseksi Japanin bruttokansantuotteesta.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.