Tutkijat selvittivät naisia houkuttelevat tanssiliikkeet

Hyvin tanssivat miehet saattavat ovat muita terveempiä, kertoo tuore brittitutkimus. Northumbrian yliopiston tutkimuksessa haluttiin selvittää, onko ihmisillä yöelämässä samanlaisia pariutumisrituaaleja kuin eläimillä luonnossa.

BBC:n haastattelema psykologi Nick Neave pyysi tavallisia nuorukaisia tanssimaan laboratoriossa, missä heitä kuvattiin 12 kameralla. Materiaali syötettiin tietokoneeseen, joka muutti tanssijat animaatiohahmoiksi. Tämän jälkeen ryhmä naisia sai arvioida tanssityylejä asteikolla yhdestä seitsemään.

Oletus oli, että käsivarsilla ja jaloilla olisi tärkeä rooli hyvässä tanssissa. Tulokset kuitenkin yllättivät.

- Selvisi, että naiset kiinnittävät eniten huomiota tanssijan keskivartaloon, kaulaan ja päähän. Tärkeää ei ollut ainoastaan liikkeiden nopeus vaan niiden vaihtuvuus, Neave kertoo.

Neaven mukaan kiinnostavimpia olivat tanssijat, jotka liikkuivat moneen suuntaan ja yhdistivät liikkeitä luovasti. Tyrmätyksi tulivat sen sijaan miehet, jotka tanssivat nykien ja toisteisesti.

Terveet eläimet osaavat oikeat liikkeet

Neaven tutkimusta ajoi tieto siitä, että eläimet viestivät parittelurituaaleilla terveydestään, iästään ja hedelmällisyydestään. Vain hyvässä kunnossa olevat yksilöt pystyvät tekemään tarvittavat liikkeet.

- Me uskomme, että tämä koskee myös ihmisiä ja miehet, jotka pystyvät houkuttelevaan tanssiin ovat muita terveempiä.

Neave otti tanssijoista myös verikokeita, jotka alustavasti todistavat hänen olevan oikeassa.

Tutkimuksen tulokset esitettiin Royal Society Journal Biology Letters -julkaisussa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat