Mainos

Tutkijat: Moskovan pommi tshetsheenien työtä

Moskovan eilisen pommin tutkijat syyttävät teosta tshetsheenejä. Presidentti Putin puolestaan varoittaa sormella osoittelemisesta.

Moskovassa räjähti pommi 8.8.2000

Venäjän turvallisuuspalvelusta kerrotaan uutistoimisto AFP:lle, että tshetsheenikapinalliset ovat todennäköisimpiä syyllisiä. Presidentti Vladimir Putin varoittaa nimeämästä suoralta kädeltä syyllisiä eiliseen pommiin. Hän pitää tekoa rikollisena, mutta suhtautuu varovaisemmin varsinkin Tshetsheeniepäilyihin.

Räjähdelaukku löytyi

Moskovalaiselta rautatieasemalta löytyi tänään räjähteitä sisältänyt laukku, kertoi uutistoimisto Interfax.
Turvallisuushenkilökunnan mukaan Kazanskajan aseman matkatavarasäilytyksessä ollut laukku sisälsi toistaiseksi tuntemattoman määrän trotyyliä.

Moskovan eilisestä pommi-iskusta on pidätetty kaksi miestä. Venäjän turvallisuusviranomaisten mukaan poliisin suojissa ovat tshetshenialainen ja dagestanilainen mies. Venäjän poliisi etsintäkuulutti aiemmin kaksi miestä, joiden epäiltiin asettaneen pommin metron kävelytunnelissa, Moskovan Pushkin-aukion tuntumassa. Räjähdyksessä kuoli ainakin seitsemän ihmistä ja yli 90 loukkaantui.

Uusia iskuja pelätään

Moskovassa varauduttiin viime yönä uusiin pommi-iskuihin. Maan sisäministeriö piti yön ajan suljettuna keskeisiä Moskovaan johtavia moottoriteitä. Erityistarkkailussa olivat myös kaupungin metro- ja juna-asemat. Presidentti Vladimir Putin on määrännyt poliisi- ja turvallisuusjoukot ympärivuorokautiseen hälytystilaan.

Tshetsheenijohtaja Aslan Mashadov vakuuttaa, ettei tshetsheenisisseillä ole mitään tekemistä pommin kanssa. Venäjän sisäministeri Vladimir Rushailo puolestaan sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan, ettei tshetsheenien osallisuutta räjähdykseen voi pitää poissuljettuna.

Uutistoimisto interfaxin mukaan presidentti Putin pitää mahdollisena sitäkin, että pommi olisi ollut rikollisten välienselvittelyä. Jos pommi oli terrorismia, Putin kehottaa pidättymään tshetsheenisyytöksistä.

Surunvalitteluja maailmalta

Useiden maiden johtajat ovat esittäneet surunvalittelunsa räjähdyksen vuoksi Venäjän johdolle. Surunvalittelunsa ovat esittäneet mm. Saksan liittokansleri Gerhard Schröder ja Britannian pääministeri Tony Blair. Myös pääministeri Paavo Lipponen lähetti illalla Suomen hallituksen surunvalittelut Venäjän hallitukselle.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.