Mainos

Tutkijat löysivät lääkkeen, joka parantaa kaikki taudit?

Massachusettsilaisen Lincoln laboratorion tutkijat ovat löytäneet lääkkeen, joka kykenee tuhoamaan minkä tahansa virusperäisen taudin.

Useat bakteeri-infektiot voidaan hoitaa antibiooteilla, joka kehiteltiin vuosikymmeniä sitten ja moni sairaus vielä odottaa parannuskeinoaan. Massachusettsin Lincoln laboratorion tutkijat ovat kuitenkin löytäneet lääkkeen, joka tunnistaa mille tahansa sairaudelle altistuneet solut ja tappaa ne, jotta sairauden eteneminen voidaan pysäyttää.

PLos ONE -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa lääkkeen toimivuutta testattiin 15 erilaiseen virukseen ja todettiin, että se tehosi niihin kaikkiin aina tavallisesta flunssasta polioon ja denguekuumeeseen.

– Teoriassa lääkkeen pitäisi toimia kaikkiin virusperäisiin sairauksiin, kertoo Lincoln laboratorion tutkija Todd Rider.

DRACO-nimellä kulkevaa lääkettä testataan tällä hetkellä hiirillä eri viruksia vastaan, ja tulokset ovat olleet hyviä. Riderin mukaan tutkijat pyrkivät kokeilemaan lääkettä seuraavaksi suurempiin eläimiin ja lopulta ihmisiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.